Watervliet: het mooiste dorp van Vlaanderen?

woensdag 14 mei 2008

Verslag Ontbijt op het Stee - 11 mei 2008

Op zondag 11 mei vond het evenement georganiseerd door de KVLV en de Landelijke Gilde van Watervliet plaats: Ontbijt op het Stee met randanimatie, op Moederdag.

Een prachtig moederdaggeschenk, ontbijten op het gezellige Stee samen met andere dorpsgenoten, familie en vrienden ! De inschrijvingen werden afgesloten met een 700-tal deelnemers …

Het werd een gezellig dorpsfeest, een waar familiegebeuren, de lange gedekte tafels nodigden uit. De organisatie verliep vlekkeloos, voor ieder wat wils; heerlijke koffie, vers gebakken eitjes met spek, kraakverse ontbijtkoeken. Het Stee werd omgetoverd tot een ontmoetingsplaats van oude bekenden, familie en vrienden konden gezellig bijpraten, de mama’s brachten het ganse gezin mee en werden bediend op hun wenken…

Ook het weer was ons uiterst gunstig gezind.

De fanfare speelde op de kiosk, de kleurrijke dorpsfiguur Paster Sies zorgde voor enkele leuke fratsen, voor de pret bij de kleintjes was er een gekke clown.

Later op de dag vond er een lezing plaats met als thema “triptiek de Nood Gods” in de kerk van Watervliet, en doorlopend kon je de fototentoonstelling “Watervliet Gekiekt” bekijken aan de vensters van de huizen rondom het Stee.

Kortom: een zeer geslaagde dag !
Het Ontbijt kreeg ruime aandacht in de pers en op de lokale televisiezender AVS (later meer hierover). Alvast enkele sfeerbeelden:




















Ontbijt voor 700 man klaarmaken, geen sinecure!









En Paster Sies was natuurlijk ook van de partij...





Animatie voor de kleinsten...




De reuzen waren ook op post: Hiƫronymus Lauwerijn, stichter van Watervliet, en zijn dame











Geen opmerkingen: