Watervliet: het mooiste dorp van Vlaanderen?

maandag 21 april 2008

Verslag Watervliet op Pedalen

Voorbije zondagvoormiddag vond "Watervliet op Pedalen" plaats. De organisatie van het fietsevenement had bloed, zweet en tranen gekost, maar het is uiteindelijk een succes geworden!



De ingrediƫnten waren in de eerste plaats het prachtige lenteweer, de 223 enthousiaste deelnemers en de verschillende parcours door het betoverende polderlandschap. Het was een gezellige drukte op en rond het Stee in Watervliet, de start-, aankomst- en bevoorradingsplaats.





De recreanten konden genieten van een tocht van 25km die hen liet kennismaken met de typische elementen van de streek. Zo ging de tocht langs de grensdijken (Vrije Dijk en Barbarapolderdijk) over de Noorddijk - Langendijk richting Leopoldskanaal en Boerekreek, via de Roste Muis terug naar Watervliet. De reacties waren uiterst positief!



Op de weg werd hoofdzakelijk gekozen voor de Sentse Krekenroute, een klassieker die altijd scoort en die naast Watervliet ook buurgemeenten Kaprijke en Bentille aandoet.






De mountainbikers, waarvan velen de (verre) verplaatsing hadden gemaakt naar het verre en onbekende Watervliet, waren het sterkst vertegenwoordigd, met 188, en de meesten kozen voor de 48km of de 60km. Het parcours, door de polders tussen Watervliet, buurgemeenten Waterland-Oudeman en Biervliet in Nederland, langs de dijken, kreken (Boerekreek en Bentillekreek) en kanalen (Leopoldskanaal en Isabellakanaal), en door de Braakmanbossen over de grens, werd bijzonder gesmaakt. Dit niettegenstaande het feit dat de doorsnee mountainbiker graag eens wat heuveltjes op- en afrijdt, en deze zijn in de polders nergens te bespeuren. Het was dan ook vooral een "vlamparcours". Gezien het warme weer, en de opstekende zuidoostenwind, was de bevoorrading toch welkom!




En na het fietsen kon van een fris pintje worden genoten op de terrassen van de lokale horecazaken.



Bedankt aan alle deelnemers en misschien tot volgend jaar!

Geen opmerkingen: