Watervliet: het mooiste dorp van Vlaanderen?

zondag 6 april 2008

Het Dorpshuis







Het dorpshuis van Watervliet, gevestigd op het gelijkvloers van het oud stadhuis met uitzicht op het prachtige Stee, is een open huis waar iedereen welkom is en waar je bijna iedere werkdag terecht kunt voor een praatje met buren of de dorpshuis-medewerkster. Je kan er ook verschillende infobronnen komen lezen of op de computer met internetverbinding komen werken. We hebben er ook een heel pak interessante informatie over diverse onderwerpen voor je klaar liggen en er worden tal van activiteiten georganiseerd. Voor een overzicht van de activiteiten kunnen de mensen onze nieuwsbrief lezen, en binnenkort ook onze site.


Hieronder enkele activiteiten van het Dorpshuis in woord en beeld:






Elke tweede donderdag van de maand komen een aantal dames samen voor een breinamiddag. Zei breien hoofdzakelijk kleine lapjes die dan later aan elkaar gezet worden en zo dekentjes worden. Sommigen breien ook andere zaken zoals bijvoorbeel sokken. De dekentjes worden af en toe vervoerd ten voordele van goede doelen.






Naar aanleiding van het 50-jarige verjaardag van de expo was er op 29 maart 2008 een Expo-markt in boekhoute. Daar zijn een aantal fietsers in 'jaren 50' kledij vertrokken voor een fietstochtje naar Watervliet. Zij en de inwoners van Watervliet konden in het dorpshuis terecht voor koffie met kneutels.



Kinder- / knutselnamiddag

Geen opmerkingen: