Watervliet: het mooiste dorp van Vlaanderen?

dinsdag 1 april 2008

Over Watervliet

Het trotse polderdorp Watervliet met zijn prachtig dorpsplein, het Stee, maakt deel uit van de fusiegemeente Sint-Laureins, naast Sint-Margriete, Waterland-Oudeman en Sint-Jan-in-Eremo en is gelegen in het Meetjesland, in het noordwesten van de provincie Oost-Vlaanderen, vlak tegen de grens met Nederland en op een steenworp van de Westerschelde.



(foto Toerisme Oost-Vlaanderen)
Het Stee, kloppend hart van Watervliet



Dit kleine landbouwdorpje biedt je nog rust, stilte, uitgestrekte polders (landbouwgebied gewonnen op de zee, waardoor je op de akkers (en in je tuin!) schelpen kan vinden), natuur zoals je deze bijna nergens meer vindt in het volgebouwde Vlaanderen. Eeuwen geleden werd deze streek geteisterd door gigantische overstromingen, waarvan de overblijfselen, de kreken, vandaag een grote aantrekkingskracht uitoefenen op fietsers, wandelaars, genieters.


Ochtendnevel in de Watervlietse Christoffelpolder
(copyright Mathieu Verly (MV))

Ook het Leopoldskanaal, gegraven in de 19e eeuw om het overtollige water van de polders naar de zee af te voeren, is een trekpleister voor wandelaars, fietsers en vissers. De dubbele bomenrijen langs de oevers zijn uniek.



Het Leopoldskanaal op Watervliets grondgebied.
(copyright MV)
(wordt vervolgd)

Geen opmerkingen: